Corpo har funnits sedan 1992 och turnerat i Sverige, Finland, Danmark, Norge, Belgien, Holland, Frankrike, Tyskland, Luxemburg och Sydafrika. Gruppen har tidigare gett ut 4 st CD.


Foto: Rolf Schöllkopf

Corpo skriver ett nytt kapitel genom att släppa en liveplatta inspelad på jazzklubben Nefertiti i Göteborg. Musiken kan placeras inom jazz/improvisationsgenren och det som är signifikativt är den nordiska, ibland folkliga tonaliteten, som backas upp av grooves med afro- och asiatisk känsla. Musiken bygger på originalkompositioner av Mikael Godée.

Corpo turnerar regelbundet i Norden och Europa och förutom redan utgivna skivor efterfrågas ofta den musik bandet just framfört, helt enkelt en liveinspelning av den musik åhörarna fått åtnjuta minuterna innan. Corpo skapar kring kompositionerna sin musik intuitivt och låtarnas arrangemang, dynamik och improvisationer förändras från ett framträdande till nästa. Gruppen skulle få ge ut en skiva för varje konsert för att kunna tillgodose sin lyssnarskara!

Istället väljer nu gruppen att ge ut en skiva med en konsert inspelad av Sveriges Radio på Jazzklubben Nefertiti i Göteborg för att fånga den unika konsertkänslan och låta lyssnaren uppleva musikernas fantastiska samspel och totala närvaro.

En konsert med Corpo är en resa genom ljudlandskap som känns nyskapande. Med en stark förankring i det nordiskt klingande, finns även igenkännande moment som för tankarna till karga fjäll och öppna vidder, oändlig skog och rödmålade stugor. Detta "målat" av några av Sveriges främsta improvisationsmusiker.Mikael Godée: sopransax, flöjt, röst
Chris Montgomery: trummor
Ebba Westerberg: percussion
Lars-Erik Norrström: piano, keyboards
Thomas Markusson: bas

Pressbilder
Recensioner