Små Blå är en Göteborgsduo som består av Fredrik Nilsson (kontrabas) och Petter Rosenlundh (saxofon/klarinett). De startade som grupp 2004 och gav ut sin första CD 2005 i egen regi. I samband med inspelning av deras andra album, ”Utkanter” i Studio Fabriken beslöt Eld Records och Små Blå att samarbeta. CDn spelades in på 2 dagar och var klar juni 2007. Några gäster är med på albumet: Louise Schultz (fiol och sång) samt Johannes Rosenlundh (sång). Även deras debut-album gavs ut 2008 på Eld Records.


Foto: Michael Thorén

Låtarna är till stor del hämtade ur de välkändas skafferi. Psalmer, svensk folkmusik tillsammans med egna kompositioner och andra favoriter. Små Blå låter musiken berätta, de skapar sitt eget universum. I sina improvisationer söker de nya landskap, att hitta vidare former för musiken. Om det stora i det lilla. Det finns en tydlig nordisk känsla i musiken, den är både rogivande, meditativ och samtidigt oförutsägbar och överraskande. Läs mer på deras webbsida: www.smabla.com

Petter medverkar även i Blåeld (www.blaeld.nu), Cirkus Sol (www.cirkussol.com) och är repetitör och ledare för Second Time Big Band (www.secondtime.se).

Fredrik medverkar även i My Closest Friend (www.myclosestfriend.com), Peder Knudsen Trio, Götes Swing grabbtrio, Dog Rose Orchestra, Emil Brandqvist orkester, Brandqvist/Bengmark Kvartett och Karl Wassholm Band.


Foto: Michael Thorén

Pressbilder
Recensioner